Over Sjoertje

  • Antwerpse
  • geboren in 1975
  • Leerkracht Frans en Nederlands
  • Yogadocente
  • Erkend diëtiste

"Diëtiste worden was voor mij een late roeping. Ik ben vertaalster van opleiding en heb altijd (en nu nog) les gegeven. Eerst in het secundair onderwijs, ondertussen al bijna 14 jaar in het volwassenenonderwijs. Ik heb mijn job altijd graag gedaan, maar enkele jaren geleden had ik nood aan een nieuwe uitdaging.

 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en in het effect van (de juiste) voeding op ons algemeen welbevinden.

Na de geboorte van mijn jongste dochter voelde ik me een hele tijd fysiek en mentaal uitgeput. Mijn energieniveau en immuniteit stonden op een heel laag pitje en ik hield me recht met snelle suikers (frisdrank, snoep, chocolade…). Het heeft een hele tijd geduurd , maar toen ik eindelijk besefte dat ik verkeerd bezig was en mijn voeding ook daadwerkelijk aanpaste, was het effect enorm! Meer energie, een betere slaap, minder verkoudheden én minder stress.

Rond dezelfde periode begon ik met yoga en dit vergrootte het positieve effect zo mogelijk nog meer! Ik voelde meteen: dit wil ik delen. Ik wilde graag doorgeven wat ik zelf had ervaren, nam een jaar loopbaanonderbreking en startte met een professionele bachelor Voedings- en dieetkunde en tegelijkertijd een opleiding tot yogadocent."

 

- Sjoertje Verbeke, de huisdiëtiste

lid van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedings- en Dieetkundigen