Yoga voor emo-eters, een introductie

Eet je wel eens omdat je blij, boos, verdrietig, gefrustreerd, moe, verveeld… bent en niet omdat je honger hebt?

Eet je wel eens veel meer dan je op voorhand van plan was?

Voel je je wel eens schuldig na het eten van te veel of ongezond voedsel?

Wil je wat gewicht kwijt, maar lijkt dit je niet te lukken?

Wil je wel gezonder leven, maar lijkt dit je niet te lukken?

Heb je je op minstens één van bovenstaande vragen ‘ja’ geantwoord? Dan ben je waarschijnlijk in meer of mindere mate een emotionele eter of emo-eter. Vervelend! Maar er is ook goed nieuws:

 1. Je bent niet alleen, we zijn met meer dan je denkt!
 2. Je hoeft niet te berusten in je lot. Schrijf je in voor de introductiecursus Yoga voor emo-eters en (her)vind je eigen kracht, zodat je sterker wordt dan je drang naar (ongezond) voedsel.

Wat?

 • Vier lessen van 90 minuten in een kleine groep, waardoor een persoonlijke aanpak en maatwerk gegarandeerd zijn. De lessen zijn dus geschikt voor iedereen, yogaervaring is absoluut niet nodig!
 • Yoga-, ademhalings- en meditatieoefeningen om inzicht te krijgen in wat voor jou risicosituaties zijn om te gaan emo-eten én op een gezondere manier te leren omgaan met deze situaties.
 • Voedingstips om gezonde keuzes te maken zodat je niet overgeleverd bent aan je ‘drang’ naar – meestal te zoet, te zout en / of te vet – eten.
 • Een syllabus met informatie en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.
 • Persoonlijke begeleiding tijdens de periode van de cursus via mail en telefoon.
 • 25% korting op de eerste consultatie bij de huisdiëtiste als je persoonlijk voedingsadvies zou wensen. (€37,5 i.p.v. €50) 

Wanneer?

27 april, 4, 11 en 18 mei telkens van 18.15u tot 19.45u.

Waar?

Yoga Home

Villerslei 45

2900 Schoten

 

Prijs?

€100 alles inbegrepen

Inschrijven?

Of nog meer info nodig? Contacteer me!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Saskia Hendrickx (zondag, 28 mei 2017 16:03)

  Met veel plezier heb ik deze lessen gevolgd. Ze waren ideaal omdat ik absoluut een emo-eter ben (was) en omdat er geen yogaervaring nodig was. Eerlijk gezegd had ik zelfs niet verwacht dat het resultaat zo spectaculair zou zijn. Al vanaf de eerste week, maakte ik vaker rechtsomkeer bij de snoep- en koelkast. Toen ik de tweede week boodschappen ging doen, liep ik voor de eerste keer in jaren voorbij de rayon met chips zonder een zak of twee in m'n kar te gooien. Ondertussen zijn we een maand verder en blijf ik even enthousiast m'n oefeningen doen en er voldoende rust en kracht in vinden om niet toe te geven aan een eetbui. Ik snoep zelfs niet meer. Als je me hiervoor had verteld dat ik wel eens een dag zonder chocolade kon, had ik je uitgelachen, maar nu gaan er soms dagen voorbij zonder en als ik dan een blokje in m'n mond steek, dan blijft het er ook bij. Geen hele repen meer die razendsnel verdwijnen. Fantastisch gewoon!